Memoriál Milana Novotného

18.09.2017 13:00

Tak konečně došlo i na Margo, aby se předvedla v memoriálové konkurenci a předvedla, jestli obstojí i ve zkoušce podle mezinárodního zkušebního řádu pro IKP. Memoriál se uskutečnil v Bohuslavicích u Telče a v okolních honitbách. Vše bylo výborně připraveno a měli jsme i štěstí na zvěř, takže Margotce nic nebránilo předvést, co umí. Trochu jsme měli strach z vodních prací, kde nám moc nepřálo počasí. Marit někdy umí být pěkná princezna a také nás čekalo slídění za živou kachnou, které jsme prakticky netrénovali. Ale naše slečinka ukázala, že v ní dřímá pravý německý ohař a i tuto disciplínu zvládla přepychově. Pro nás to znamenalo I. cenu a nádherných 136 bodů, tedy maxinální počet. Přemožitele našla až v přehlídkovém hledání.

Ještě nesmím opomenout krásný výslatek z přehlídky exteriéru, který se konal předchozí den. Margo si došla, jako zkušená výstavní matadorka, ke známce výborná 1, BOB z počtu 11 psů.

A my jsme si odnesli spousta hezkých zážitky ze skvěle připravené akce a pokochali jsme se překrásnými výkony psů, které nejsou jentak k vidění. Tímto bych eště chtěla poděkovat Klubu krátkosrstých ohařů, OMS Jihlava a honitbám, ve kterých se zkoušky uskutečnily.