Jak se nám dařilo a nedařilo na ZV a NFT

01.06.2014 16:57

Rovnou dvojitou zkouškovou dávku jsme si dali tento víkend u Netřebě u Mladé Boleslavi. Počasí i atmosféra nám přáli, velkou neznámou však zůstalo, co s našimi chlupatými potvůrkami udělala zima a hlavně, jak se bude líbit malé Margo na své první zkouškové premiéře. Překvapivě se do svého prvního učinkování vrhla z velkou chutí, ačkoli jí na můj vkus trochu více brzdil vysoký porost. Přesto samotné hledání bylo na její zkušenosti velmi pěkné. Osudovým se jí bohužel stal nedostatek divoké zvěře a nulové zkušenosti na zvěři vypouštěné, kde přeběhla bažantí slípku, která byla jen chvíli předtím vhozena několik desítek metru před ní. A jelikož jsem se nechtěla smířit se sníženou známku z nosu u feny, která bezpečně vystavuje divokou zvěř, tak jsme ze zkoušek odstoupili, přestože bychom při dokončení, uspěli i v I. ceně. 

Drahý pan Aeneas Fons Vitae si na tom samém místě odbyl trialové repeté. Já byla hlavně zvědavá, jestli mu ten jeho elán vydržel a jestli to nebyla jen nějaké náhoda loni v Luži. Einar měl štěstí na terén, kde mohl ukázat, jaký má široký záběr a rychlost. Někdy uprostřed svého běhu měl velmi krásný bod na srstnaté, kterou vystavil nejméně 150 metrů ode mě, vyčkal na můj příchod na povel vyrazil a zůstal klidný. Nádherný okamžik, ale stále nám chyběl bod na pernaté. Při návratu k rozhodčím, měl Einar možnost vystavit druhého zajíce - a ten nás stál nakonec ocenění. Velmi nechytře jsem nechala Einara, aby se vrátil na místo, kde zmíněného ušáka viděl, bohužel při jeho vyhledávání, vyrazil při špatném větru koroptev. I přesto, že nám zas chyběl kousíček toho štěstí, byla jsem na toho potrhlýho černocha moc a moc hrdá a ověřila jsem si, že je pro něho na těchto typech soutěží opravdu místo.

A co tedy z těch našich nepřevázských úspěchů neúspěchů plyne? No snad jen cvičit, cvičit, cvičit, s Marčou získat nějaké ty zkušenosti a ... no a pořídit si do rodiny pár kousků bažantů :)