Hon na bažanty II

27.12.2012 15:02

Těsně před tím, než vypuklo to pravé vánoční šílenství tj. 22.12., jsme se zúčastnili letos posledního honu. Opět jsme se stali hosty HS Třebusice tentokrát v okolí samotných Třebusic. Leče probíhaly jako obvykle v celkem složitém terénu a chvilkama byl nejtěžší úkol prodrat se křovinami a neskutálet se někam do svahu. V první fázi jsme neměli velké štěstí na bažanty, za to nám přišlo k mému překvapení  vstříc několik divočáků (nestihla jsem se ani polekat, když kolem mě proběhlo jedno asi na 2 metry). V závěru se začlo dařit i očekáváné bažanty, a tak jsme si až na drobnou chybičku, kdy to vypadalo, že místo opeřenců budeme obstavovat místní kravín, tento poslední hon opravdu užili - jak my tak hafani. Einar se tentokrát soustředil hlavně na hledání a vystavovaní pečlivě skrytých kusů - to asi aby se trochu vytáhl před přítomnými zkušeními trialery, v jejichž konkurenci se, pokud můžu soudit, neztratil. A Enji s mazáckým klidem dohledávala ztracené kusy jak divá.

...

A co se týče statistických výsledků? Bohužel mi paměť zakalil fakt, že jsem neřídila... stydím se. Jo a v tombole jsme vyhráli divoké prasátko.

Tak teď už nezbývá než poděkovat Dianě a ostatním za krásnou loveckou sezónu a Vám všem hodně štěstí a úspěchů do Nového roku